Η ιστορία μας

Το Θέατρο Αυλαία μετρά ιστορία πάνω από 50 χρόνια, άνοιξε τις πόρτες του το 1965 για πρώτη φορά στο κοινό! Κατάφερε με το πέρασμα των χρόνων να στιγματιστεί από τον Πειραιά σε σχέση με τις παραστάσεις και με τους σπουδαίους πρωταγωνιστές που φιλοξενούσε. “Φάρος” του Πειραιά δημιούργησε έντονο το ενδιαφέρον του κοινού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσέλευση του κόσμου από όλη την Ελλάδα. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών της νυκτερινής Σχολής «Αρχιμήδης» (1933), αποτέλεσε αναφορά πολιτιστικής δημιουργίας και έμπνευσης του Πειραιά από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα

Σπουδαίες εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου & κινηματογράφου, όπως ο πληθωρικός Βασίλης Αυλωνίτης και η κοσμο-αγάπητη «Ωραία των Αθηνών», Γεωργία Βασιλειάδου, πέρασαν από την σκηνή του θεάτρου. Θεατρικοί παραγωγοί & καλλιτεχνικοί διευθυντές, όπως οι Βασίλης Γιωργαλάς, Γιώργος Ζαχαριουδάκης και Κώστας Φλωράτος, συνεργάστηκαν με σκηνοθέτες & ηθοποιούς από τον Αντώνη Αντωνίου και τον Τάκη Μακρυγιάννη, μέχρι τον Γιώργο Βουτσίνο, τον Νίκο Δαδινόπουλο, τον Κώστα Αρζόγλου και πολλούς άλλους. Σκηνογράφοι, όπως ο Γιώργος Ανεμογιάννης, ο Λάκης Σκαλιέρης, η Δέσποινα Βολίδη και όχι μόνο, έντυσαν το σανίδι του Θεάτρου με άψογη αισθητική ανά περίσταση, καθοδηγούμενοι από τις επιταγές του κειμένου σεναριογράφων, όπως οι Αλέκος Σακελλάριος, Κώστας Παπαπέτρου, Μάνος Βενιέρης κ.α.

Θέατρο Αυλαία

Πολυχώρος Τεχνών

Σήμερα, το “Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών”, βρίσκεται στην εποχή του, που καθορίζεται από διαφορετικές καλλιτεχνικές ανάγκες, σύγχρονη θεατρική αντίληψη και πολυεπίπεδη δράση. Περιμένουμε από το κοινό να αγκαλιάσει το “Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών” βάζοντας έτσι περισσότερη τέχνη στη ζωή μας. Προσκαλούμε ανοικτά κάθε Εκπαιδευτικό, να έρθει ΔΩΡΕΑΝ σε όλες τις παιδικές μας παραστάσεις.