Η ιστορία μας

Η ιστορία του Θεάτρου

Το Θέατρο Αυλαία μετρά ιστορία πάνω από 50 χρόνια, άνοιξε τις πόρτες του το 1965 για πρώτη φορά στο κοινό! Κατάφερε με το πέρασμα των χρόνων να στιγματιστεί από τον Πειραιά σε σχέση με τις παραστάσεις και με τους σπουδαίους πρωταγωνιστές που φιλοξενούσε. ``Φάρος`` του Πειραιά δημιούργησε έντονο το ενδιαφέρον του κοινού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσέλευση του κόσμου από όλη την Ελλάδα. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Επιστημόνων και Μηχανικών της νυκτερινής Σχολής «Αρχιμήδης» (1933), αποτέλεσε αναφορά πολιτιστικής δημιουργίας και έμπνευσης του Πειραιά από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Σπουδαίες εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου & κινηματογράφου, όπως ο πληθωρικός Βασίλης Αυλωνίτης και η κοσμο-αγάπητη «Ωραία των Αθηνών», Γεωργία Βασιλειάδου, πέρασαν από την σκηνή του θεάτρου. Θεατρικοί παραγωγοί & καλλιτεχνικοί διευθυντές, όπως οι Βασίλης Γιωργαλάς, Γιώργος Ζαχαριουδάκης και Κώστας Φλωράτος, συνεργάστηκαν με σκηνοθέτες & ηθοποιούς από τον Αντώνη Αντωνίου και τον Τάκη Μακρυγιάννη, μέχρι τον Γιώργο Βουτσίνο, τον Νίκο Δαδινόπουλο, τον Κώστα Αρζόγλου και πολλούς άλλους. Σκηνογράφοι, όπως ο Γιώργος Ανεμογιάννης, ο Λάκης Σκαλιέρης, η Δέσποινα Βολίδη και όχι μόνο, έντυσαν το σανίδι του Θεάτρου με άψογη αισθητική ανά περίσταση, καθοδηγούμενοι από τις επιταγές του κειμένου σεναριογράφων, όπως οι Αλέκος Σακελλάριος, Κώστας Παπαπέτρου, Μάνος Βενιέρης κ.α. Αυτή είναι η Ιστορία Μας!

Σήμερα

Σήμερα, το ``Θέατρο Αυλαία - Πολυχώρος Τεχνών``, βρίσκεται στην εποχή του, που καθορίζεται από διαφορετικές καλλιτεχνικές ανάγκες, σύγχρονη θεατρική αντίληψη και πολυεπίπεδη δράση. Περιμένουμε από το κοινό να αγκαλιάσει το ``Θέατρο Αυλαία - Πολυχώρος Τεχνών`` βάζοντας έτσι περισσότερη τέχνη στη ζωή μας.

Ο Πολυχώρος Αυλαία

Ανακαινίστηκε πλήρως και αποτελείται από τους εξής χώρους :

Θέατρο 300 θέσεων που αποτελείται από :

Α) Πλατεία με 200 θέσεις

B) Εξώστης με 100 θέσεις

Γ) Σκηνή 50 τ.μ με ηλεκτρική κουρτίνα

Μπορεί να φιλοξενήσει :

Θεατρικές παραστάσεις από θεατρικές ομάδες
Ομιλίες
Συνέδρια, κλπ…

Φουαγιέ ( upstage )
με μεγάλη μπάρα (bar) , σκηνή 10 τ.μ για live,μικά θεατρικά σχήματα και τραπέζια ( τα οποία έχουν την δυνατότητα απομάκρυνσης για party ) το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 200 άτομα για :

Διάφορες εκδηλώσεις
Κουκλοθέατρο
Μικρές θεατρικές παραστάσεις
Live
Εκθέσεις βιβλίου
Bar-theatre
Party
Παιδικά party, κλπ….

Ο « Πολυχώρος Αυλαία » διαθέτει projectora για προβολές , ηχητικά συστήματα ( κονσόλα , ηχεία , ενισχυτές , μικρόφωνα ) , φώτα , προβολείς ….

Μπορείτε να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού σας παρακολουθώντας την αγαπημένη του παράσταση με τους φίλους του και συνεχίζοντας το γλέντι στο φουαγιέ κόβοντας την τούρτα και χορεύοντας με τα αγαπημένα τους τραγούδια…..
Μπορείτε να κόψετε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου σας ή της εταιρείας σας στο φουαγιέ του θεάτρου